Sonomax otoplastieken

Mogelijke toepassingen:
 
Professioneel: (Bedrijven)
Openbare diensten zoals brandweer en politie, het leger, bewakingsfirma's, industrie,  reddingsdiensten, luchtvaart, racing teams, horeca, muziek- en entertainmentsector, zwemredders en zelfs in het (kleuter)onderwijs.
 
Vrije tijd: (Particulier)
Motorrijders, mensen die uitgaan (op cafe, naar discotheek of festivals), muzikanten, jagers, en zelfs voor luidruchtige huis-, tuin- en keukenklusjes.
 
Wat maakt Sonomax zo uniek?
 
        ⇒  Comfortabelere aanmeting: geen diepe oorpenetraties tot aan het trommelvlies.
        ⇒  Korte productietijd: oorstukjes met filter gebruiksklaar in ongeveer 10 minuten!
        ⇒  Kostenbesparend: slechts 1 bezoek en gemiddeld 30% goedkoper dan anderen.
        ⇒  Testing met geluid: alle setjes worden objectief getest op lekkage voor aflevering.
        ⇒  Gebruik van zachte "medical grade" siliconen: comfortabel en zeer duurzaam.
        ⇒  Te combineren met communicatie: luisteren en/of spreken, zelfs via het oor!
 
 
 
 
De Canadese firma Sonomax is een voorloper op het gebied van op maat gemaakte gehoorbescherming. Ontwikkeld met één gedachte, namelijk het voorkomen van beroepsziekte nummer 1: lawaai-slechthorendheid!
 
Lawaai is overal om ons heen en kan ongemerkt zorgen voor het ontstaan van gehoorschade. Langs de snelweg, tijdens het bezoeken van concerten of op de werkvloer, steeds vaker verkeren  wij in omgevingen waar geluid een risico vormt.
 
Sonomax ontwikkelde daarom een product zoals  gehoorbescherming moet zijn: kostenbesparend, comfortabel en uiteraard volledig op maat! De otoplastieken worden ter plekke aangemeten. Binnen slechts tien minuten beschikt u over individueel aangepaste gehoorbescherming, gecreëerd voor u en uw (werk)omgeving.
 
 
 
Een perfecte pasvorm is bepalend voor de doeltreffendheid van de gehoorbeschermer. Wanneer de pasvorm niet perfect is, zal er nog steeds lawaai in het oor lekken, waardoor gehoorschade kan optreden. De SonoCustom wordt als het ware in het oor vervaardigd met als resultaat de ideale pasvorm. Hiervoor wordt het oor volledig afgesloten en biedt een perfecte basis voor een optimale bescherming.
 
Hoe wordt het aangemeten?
 

Stap 1

 

Het flexibele, voorgevormde SonoCustom oorstukje wordt buiten het oor met siliconen gevuld en vervolgens in het oor gebracht.

Stap 2

 

Na opvulling van het oorstukje met een ‘medical grade’ siliconen is binnen enkele minuten de perfecte afsluiting van het oor en de ideale pasvorm bereikt.

Stap 3

Het SonoCustom oorstukje wordt met geluid getest zodat de kans op lekkage kan worden uitgesloten.

Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een “roze ruis”: gedurende 8s krijgt de drager op ong. 60cm een luid geluid te horen door een speaker die alle frequenties bevat van 63 tot 8000 Hz.Wanneer het dempingsverschil tussen de binnenmicrofoon (in het oor) en de referentiemicrofoon (buiten het oor) groot genoeg is, wordt het oorstukje goedgekeurd voor gebruik.

Stap 4

De juiste filter wordt in het SonoCustom oorstukje geplaatst.

De keuze is uiteraard afhankelijk van de werkomstandigheden van de drager en/of de aanbeveling van de SonoPass geluidstest.

Sonomax biedt standaard 3 verschillende filters aan of een full/block.

Stap 5 (Optioneel)        (Supplement van per aanmeting)

De SonoPass geluidstest meet per frequentie de dempingswaarde van het aangemeten SonoCustom oorstukje. Rekening houdend met deNazorg ingevoerde persoonlijke gegevens van de drager gaat de software een aanbeveling doen om een bepaalde filter te gaan gebruiken. Hierbij wordt er ook een officieel certificaat afgedrukt dat in het persoonlijk dossier van de drager kan worden bewaard
 
Naservice
 
Elk jaar kan u best de otoplastieken laten controleren op lekkages. Dit wordt door ons sterk aangeraden, maar is niet verplicht. Deze test is niet in de initiële aankoopprijs inbegrepen, maar wordt niet aangerekend indien er een nieuw setje dient te worden gemaakt. Dan geldt de prijs voor een standaard aanmeting.
Als bedrijf wordt u automatisch door ons gecontacteerd telkens na ong. 1 jaar. Particulieren dienen zelf met ons contact op te nemen, indien ze graag een controletest willen.
 
 
 
 
Het onderhoud van uw SonoCustom
 
   1. Controleer regelmatig of de gehoorbeschermer nog in  
       optimale conditie verkeert.
   2. Reinig SonoCustom na elk gebruik, maar zeker wekelijks  
        met een hygiënespray of  een vochtige doek met milde
        zeep. (Goed afspoelen!)
   3. Wanneer ondergedompeld in water, altijd het gehoorkanaal
        in de oordopjes goed laten uitdrogen.
   4. Gebruik geen producten die schuur- en/of oplosmiddelen  
        bevatten om aantasting van de siliconen te vermijden.
   5. Niet in de buurt van scherpe objecten bewaren.
 
Het inbrengen en verwijderen van uw SonoCustom
1. Uw SonoCustom inbrengen in het oor:
 
 
Stap 1
 
Maak het kanaalgedeelte van uw SonoCustom goed vochtig met behulp van speeksel, water of glijmiddel in gel of sprayvorm. Indien u opteert voor glijmiddel, let er op dat uw oor hier niet overgevoelig gaat op reageren. Wij raden altijd aan om water of uw eigen speeksel te gebruiken (neutraal). 
 
 
 
Stap 2
 
Breng de gehoorbeschermer met het kanaalstukje aan de voorkant naar de ingang van de gehoorgang. Het linkeroorstukje houdt u met uw linkerhand vast tussen duim en wijsvinger als een "L". Het rechteroorstukje in spiegelbeeld.
 
 
 
Stap 3
 
Ga met de ene hand over uw hoofd en trek de bovenkant van de oorschelp voorzichtig omhoog, terwijl u met de andere hand de SonoCustom naar het oor brengt.
 
 
 
Stap 4
 
Duw met uw SonoCustom de Tragus (= het uitsteeksel van kraakbeen in het midden van het oor) naar voor en duw vervolgens het kanaalstukje van de gehoorbeschermer heel voorzichtig in het oor.
 
 
 
Stap 5
 
Beweeg de SonoCustom zachtjes heen en weer totdat het oorstukje helemaal in het oor zit en draai het vervolgens een kwartslag naar achteren.
 
 
 
Stap 6
 
Draai het oorstukje nog een klein stukje verder. Na een aantal keer gaat u zelf aanvoelen wanneer uw SonoCustom 100% goed zit en geen lekkages ( = "geluidslekken") vertoont.
U kan zelf de test doen door in lawaai uw SonoCustom een paar keer in en uit te doen. Eerst goed en dan eens bewust niet goed. U zal dan een verschil in geluidssterkte ervaren.
 
 
 
Stap 7  (Optioneel)
 
Druk tenslotte met de wijsvinger zachtjes op de voorkant van de SonoCustom om het helemaal in de gehoor te duwen.
Meestal is de draaibeweging voldoende, maar in sommige gevallen is het nodig deze extra beweging te maken.
Doe zelf de test wat het beste werkt voor u.
 
 
 
Stap 8
 
Goed ingebracht! U bent beschermd tegen schadelijke geluiden.
Let op: afhankelijk van de gebruikte geluidsfilter!
Elke bescherming heeft zijn grenzen, ook de SonoCustom.
Informeer u op voorhand over de beste oplossing in uw geval.
 
 
 
Stap 9
 
Niet goed ingebracht.
Belangrijk: zorg ervoor dat er geen ruimte ontstaat tussen de SonoCustom en het oor.
 
 
2. Uw SonoCustom verwijderen uit het oor:
 
 
 
Stap 1
 
Draai uw SonoCustom een kwartslag richting de neus.
 
Stap 2
 
Trek de gehoorbeschermer zachtjes uit het oor.
 
Stap 3
 
Reinig de SonoCustom met een vochtig (papieren) doekje en bewaar deze in de bijgeleverde etui.
 
 
 
 
 
 
 
SonoComm: het revolutionaire communicatiesysteem! 
 
Twee-weg communicatie: spreken en luisteren door je oor!
We transformeren met grote snelheid naar een samenleving waarin communicatie van essentieel belang is. We zijn overal te bereiken in onze wereld van mobiele telecommunicatie. Lawaai is echter spelbreker als het gaat om horen en gehoord worden in lawaai.
Doordat gehoorbeschermers worden gedragen zijn medewerkers te vaak niet bereikbaar of hebben moeite met het verstaan van spraak in lawaaierige omgevingen.
 
 
 
 
SonoComm is een innovatief, handsfree communicatiemiddel, al dan niet met  een twee-weg PTT systeem. Inkomende berichten worden direct het oor van de gebruiker binnengebracht, waardoor geen spraak verloren gaat door omgevingslawaai. Een vervorming van het geluid is dus niet aan meer  aan de orde. Uitgaande gesprekken worden gevoerd met blokkering van het omgevingsgeluid zodat de ontvanger u helder zal kunnen verstaan. 
In combinatie met uw Sonocustom gehoorbeschermers bent u verzekerd  van een "lekdichte" bescherming en is heldere communicatie mogelijk.
 
Sonocomm is combineerbaar met talloze merken van portofoons. 
Belangrijk om te weten is dat bijna ieder merk zijn eigen verbindingstekkers heeft, waardoor u de spreeksleutel van de SonoComm toch best afstemt op 1 specifiek merk. Deze informatie ontvangen wij graag op voorhand.
 
Uw SonoComm is perfect te dragen in combinatie met adembescherming of een (veiligheids)helm.
 
 
De van Kevlar vervaardigde kabels zijn tevens door de verschillende gebruikers uit te wisselen vanwege het universele aansluitpunt van uw Sonocomm.
 
 
 
 
 
Sculpted Eers
by
Sonomax
 
       De eerste, unieke, “customized”  
       muziekoorstukjes op de markt,
       die U ZELF aanmeet in 4 min.!
 
       Een ongeëvenaard comfort in
       combinatie met een sensationele
       muziekbeleving!